duminică, 15 iunie 2014

Cum gatim scrumbiile







    Dragile mele , postarea de astazi este speciala ,  va povestesc despre mancare , si anume despre Peste . Cina de azi a constat in peste : Somn si scrumbie . De obicei nu gatesc peste deoarece nu imi place in mod deosebit si ca sa fiu sincera nici nu ma prea descurc cu pregatirea lui . Daca trebuie prajit nicio problema insa daca necesita alte operatiuni zic pas , mai bine .

    Somnul a fost prajit insa la scrumbie am avut ceva de furca . Fiind un peste gras am inteles ca nu prea merge dansul prajit asa ca trebuie facut la cuptor sau gratar . Dupa ce am consultat google- am descoperit o reteta simpla si m-am gandit ca va poate fi de ajutor si voua . Retata aleasa este pentru cuptor .

     RETETA :

- Scrumbia ( 8 buc ) dupa caz , difera numarul
- sare si piper
- lamaie
- folie de aluminiu si o tava potrivita

   Pestele trebuie curatat bine , dupa aceasta operatiune il crestam si pe o parte si pe cealalta , il condimentam cu sare si piper apoi il punem o jumatate de felie de lamaie in burta . Dupa  , il impachetam in folia de aluminiu .








    Impachetat bine si aranjat frumos in tava ( nu trebuie unsa cu nimic ) merge direct in cuptor , la 150 de grade incins deja . Acolo trebuie sa stea la aceasta temperatura timp de 35 min apoi pentru alte 25 min trebuie sa marim puterea la 220 de grade .

    Sunt incantata de aceasta reteta , este simpla iar rezultatul uimitor , peste se topeste efectiv , foarte bine patruns , foarte gustos si nu mai are atat de multa grasime din cauza feliutelor de lamaie . Un lucru important dupa ce ati scos pestele din cuptor si ati indepartat folia trebuie imediat sa indepartati si feliutele de lamaie , deoarece lasandu-le acolo riscati ca pestele sa aiba un gust amar ( putin ) .





     Asa arata produsul final ! Trebuie sa recunosc , ca , sunt mandra de mine , deoarece este prima data cand gadesc acest peste in felul acesta si mi-a reusit !

    Va doresc o seara minunata , alaturi de familie si cei dragi voua , pupici !

4 comentarii:

  1. Arata foarte bine, felicitari! Am gatit si cu dar si fara folie, la cuptor sau direct pe gratar, mai apoi alaturi de sosul de lamaie. xo

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela , eu de obicei nu prepar peste pentru ca nu mananc dar nici nu prea ma pricep la altceva decat sa il prajesc . Ieri a fost diferit , pusa in fata faptului implinit trebuia sa fac ceva cu el si am gasit aceasta reteta usoara , care pana la urma a fost ok si a iesit gustoasa tare ! Pupici

    RăspundețiȘtergere