luni, 27 februarie 2012

excitiu de primavara

      Mistic si de primavara, ritmic, nordic si-ntro-parte de, departe se aud o cantare ,sub soarele care rasare si ne uita printre fulgi de zapada. 
      Am plecat de acasa aseara si-am ajuns la o carare spre un drum mai pricajit si de frunze raspandit, cu un pod mai mititel si o fantana cu mult zer. pietrele au-intepenit ,cerul s-a mai albastrit,pamantul a inlemnit si sub mine totul s-a oprit.
Un pas la stanga , doi jumatate la dreapta, un cerc in spate si o diadema in fata , mana stanga jos , mana neutra intr-o parte , dreapta deasupra si ochii la stejar. Soldul mai pe spate si picioarele incordate,buzele drepte si buzunarele goale,sunete mici de armonie colorata si gandecei moi deasupra la iarba . Bine-ai venit Primavara !

culinar

  Candva vei tipa,vei tranti usi, vei lua cu forta dragostea de frumos, vei intepa baloane verzi-albastre pe strada,vei nenoroci sonatele lumii, vei canta durerea neimpartasita,vei umbla descult si cu naframa la gat,vei uita tot ce ai vrut sa nu uiti, te vei pierde in culorile lunii si dupa 20 de minute vei adormi ca si cum ziua inca nu s-a sfarsit. 
  Crem,verde si maro langa apa plata cu o felie de lamaie si un cub de zahar,vei aduna durerea intr-o esarfa prafuita o dupa-amiaza intreaga , seara vei amesteca bucati mari de soare ratacit si crema de vanilie ,va diminua tacerea. Raze moarte de placere culinara si bobite de mancare chinezeasca .Dimineata sa rasara Luna si spre amiaza sa apuna .Te vad ,te uit, te intreb ... ce servim la micul dejun ?

Amelie Lily .

   In agitatie te pierzi usor , in vise te trezesti tarziu, in inima mea daca ajungi nu mai poti pleca.Daca vrei sa te enervezi , am sa o fac si eu , daca te superi tu ma supar si eu,dar sa nu ii ceri unei femei imposibilul, e capabila sa ti-l dea.
   Daca arati trist,te voi chema la mine,nu imi este rusine sa plang,daca vrei sa o faci si tu e ok, ti-am vazut si partea intunecata.
   Indiferent de zi,eu voi fi in pat ,daca vrei sa ma auzi lipeste urechea de peretele stang ,daca vrei sa te vad lipeste-ti mainile de usa sufrageriei, asa vom comunica mai usor .

vineri, 10 februarie 2012

vals ''non ingrat''

basmele raman pe halatul purpuriu inchis, ochii se deschid si atipesc ,pe bancheta din spate.Ea nu renunta la prajitura preferata, tu nu lasi orgoliu deoparte si atunci se formeaza prima furtuna calda din an.Nu pleca fara un ''goodbye''sau fara sarutul meu pe obrazul tau. 

a inghetat petala ofilita de magnolie,a tresarit zambetul de ieri pe umarul tau si au format ziua mea preferata.Am refuzat politicos dulceata de visine din patul tau. Poate alta data!... o pata stearsa de pudra nr.3 se scurge pe gatul tau,un biletel amoros citesti din ce in ce mai des.